O víně z Moravy

Všichni ti, kteří věnují svůj čas a práci pěstování a výrobě lahodného révového moku vědí, že právě místo sklizně hroznů je tím, co tvoří polovinu úspěchu při výrobě tohoto lahodného moku. Právě moravské odrůdy révy jsou velmi chuťové specifické a vyhledávané, protože právě vápenitá půda a silné sluníčko, které do strání a hroznových plantáží vkládá svoje paprsky, dodávají nápoji všechny specifické vlastnosti. Je to právě tento důvod, proč se na moravské révové nápoje i odborníci, tak velmi každý rok těší. Mohou si vybírat ze všech možných odrůd typu Moravský muškát, Veltlínské, Chardonay, Pálavské, Rulandské, Hibernal a z červených třeba kořeněný Merlot, Vavřinecké, Modrý Portugal nebo rubínovější Zweigeltrebe.

Který máte nejraději vy?

Každý si většinou při vybírání révového moku vybere tu svou oblíbenou značku, kterou stále vyhledává a nedá na ní dopustit. Je to podle toho, jaké má nejraději, zda suché, polosuché, polosladké nebo přímo sladké. Každý jsme naladěný na jinou chuťovou vlnu, a tak vybírat pro sebe musí každý sám. Nejlepším způsobem je degustování přímo ve sklípku ze sudu, tak získáme o víně http://worldofwines.eu/kategorie-produktu/modry-portugal/ zajímavější informace. Už při pohledu do koštýře nebo na sklenku vidíme, jaké má vlastnosti. Jestli není matné nebo s nepatřičným kalem, můžeme ocenit jestli „kroužkuje“ nebo je průzračně čiré. Určitě také jeho vůně hraje pro nás svou roli, protože například u červených vín, můžete ucítit ovocnější sametovější vůni, než třeba u bílého Moravského muškátu, kde se setkáme spíš s aromatickým květinovým tónem.

O víně z Moravy
Ohodnoťte příspěvek